Natuurstenen vloer

Slijpen van natuursteen

Door uw natuurstenen vloer te slijpen krijgt u een “nieuwe” vloer. Storende hoogteverschillen en krassen zijn verleden tijd. Met diamantsegmenten (of slijpstenen) wordt in een aantal fasen de vloer geslepen en gepolijst. Het aantal fases is afhankelijk van de gewenste glansgraad. Om schade door vocht te voorkomen, worden de onderkant van de wanden afgeplakt met folie.

De voordelen van het slijpen van natuursteen:

 • alle krassen worden verwijderd
 • vlakke vloer (biedt voordelen bij schoonmaken en gaat vervuilling van de voegen tegen)
 • de vloer is weer als nieuw!
natuurstenen vloeren

Een optimale glans dankzij polijsten

Wanneer u zich niet stoort aan hoogteverschillen of diepe krassen maar op zoek bent naar een mooie egale glans; dan is polijsten de juiste optie. Naast de gevlakte (geslepen) vloeren zijn wij ook in staat om vloeren met hoogteverschillen te polijsten. Wij gebruiken hiervoor flexible diamantpads. Deze pads verwijderen loop-en slijtageplekken in uw vloer en geven een mooie egale glans.

De voordelen van het polijsten van natuursteen:

 • Egale glans
 • Vaak in 1 dag mogelijk
 • Mooi alternatief naast het slijpen van de vloer

Polijstpoeder, een goed alternatief

Wij hebben een uitstekende oplossing om uw dof of redelijk versleten natuursteen weer op glans te brengen: Polijstpoeder. Niet voor elke natuurstenen vloer is Polijstpoeder de juiste oplossing. Onze adviseur kan na inspectie van uw vloer hier meer over vertellen. De Polijstpoederbehandeling neemt weinig tijd in beslag en is voordeliger dan slijpen of polijsten. Verder geeft het aanzienlijk meer resultaat dan kristallisatie.

Impregneren biedt optimale bescherming

Na het slijpen, polijsten of reinigen van uw natuurstenen vloer verdient het de voorkeur om de vloer te impregneren. Natuursteen is een mooi natuurproduct, maar ook poreus. Vuil dringt daarom makkelijk in natuursteen en is lastig te verwijderen. Met impregneren worden de poriën gesloten waardoor vuil en vocht geen invloed meer hebben op de uitstraling van uw vloer. Door deze bescherming wordt het wekelijkse onderhoud ook een stuk eenvoudiger.

Antislip maken of antislip aanbrengen

Natuursteen in uw badkamer, terras of entree kan glad zijn, zeker als het nat is. Op basis van de soort natuursteen (kalkhoudend of niet kalkhoudend) kunnen wij dit oppervlak antislip maken door het te behandelen met een materiaal dat een chemische reactie aangaat met het natuursteen. Door deze reactie ontstaan microscopisch kleine verdiepingen in het oppervlak, die specifiek in natte omstandigheden de stroefheid essentieel verbetert. Een andere mogelijkheid is antislip aanbrengen. Hierbij brengen wij een transparant twee componentencoating aan die het oppervlak ruw maakt. Deze coating kan naast natuursteen ook aangebracht worden op andere harde vloeren zoals: beton, tegels, hout, linoleum, epoxy e.d.

  Vraag een vrijblijvende offerte aan

  Aanhef:

  Dhr.Mvr.

  Upload afbeelding 1*

  Upload afbeelding 2*

  *maximaal 5MB per afbeelding.

  *velden met een ster zijn verplicht om in te vullen.